Η Ψυχολογία των Χρωμάτων και τα Χρώματα της Νέας Σεζόν!

Μερικά χρώματα ξέρεις ότι λατρεύεις να τα φοράς, αλλά δεν ξέρεις ακριβώς γιατί!

Είναι η θεωρία της φιλοσοφίας των χρωμάτων που κρύβεται πίσω από την αγάπη σου για συγκεκριμένα χρώματα. Ο κάθε εγκέφαλος αντιδρά διαφορετικά στη θέα κάθε χρώματος, αλλά υπάρχουν μερικά κοινά σημεία που έχουν καταγραφεί μέσα από έρευνες και παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον, κυρίως στον τομέα της μόδας.

Πάμε να δούμε τι έχουν να πουν τα χρώματα που θα φορεθούν περισσότερο τη σεζόν που έρχεται…!

Μαύρο

Αυτό που μάλλον κάνει το μαύρο ακαταμάχητο είναι η ιδιότητά του να είναι όλα τα χρώματα μαζί, αλλά και κανένα χρώμα. Αυτό είναι που του δημιουργεί μυστηριώδη αύρα και σε κάνει να το αγαπάς. Εκτός αυτού, αποπνέει αέρα αποτελεσματικότητας και επαγγελματικότητας, πράγμα που το καθιστά ιδανικό για να φορεθεί σε επαγγελματικό ραντεβού ή meeting.


Κίτρινο, Μουσταρδί και Κάμελ

Το κίτρινο γενικά προκαλεί την παραγωγή σεροτονίνης στον άνθρωπο και είναι αυτό που το κάνει να μοιάζει το πιο αισιόδοξο χρώμα. Είναι στο μυαλό μας συνδεδεμένο με τη χαρά, την ευτυχία και το γέλιο! Επίσης, έχει τη δύναμη να σε εμπνέει, κάνοντάς σε πιο δημιουργική. Φόρεσέ το σε μεγάλες επιφάνειες, όπως ένα μουσταρδί παλτό, τις μέρες που αισθάνεσαι λιγάκι στα κάτω σου.

Μπλε και Γαλάζιο

Ίσως το μαύρο να είναι το πιο πολυφορεμένο χρώμα, αλλά εάν ρωτήσεις αρκετό κόσμο ποιο είναι το αγαπημένο του χρώμα, η πιο συνηθισμένη απάντηση που θα πάρεις, είναι το μπλε! Το να βλέπεις επιφάνειες σε κάποια απόχρωση του μπλε, απελευθερώνει στο σώμα χημικές ουσίες που καταπολεμούν το άγχος! Ο λόγος που το χρησιμοποιούν σε στολές εργασίες πολλές εταιρείες, είναι ότι αποπνέει συγκέντρωση, αλλά και πίστη.

Λευκό

Το λευκό στη φυσική, είναι η απορρόφηση όλων των χρωμάτων, οπότε αισθητικά είναι σαν να δημιουργεί μία ασπίδα προστασίας γύρω του, και γύρω από αυτόν που το φορά. Επίσης, όπως σίγουρα θα ξέρεις, εμπνέει καθαριότητα και υγεία (εξ’ου και οι ποδιές των εργαστηρίων) και τέλος, αγνότητα (στα νυφικά φορέματα για παράδειγμα).

Μπορντό 

Το μπορντό, ως απόχρωση του κόκκινου έχει την ιδιότητα να τραβάει την προσοχή. Επίσης, κάτι που ίσως δεν ήξερες είναι ότι έχει την ιδιαιτερότητα να φαίνεται πιο κοντά απ’ότι είναι, άρα να ξεχωρίζει μέσα σε ένα πλήθος. Τέλος, μπορεί να αυξήσει του παλμούς της καρδιάς! Το μόνο κακό είναι ότι ίσως μπορεί να φανεί λιγάκι επιθετικό, οπότε καλό θα είναι να το αποφεύγεις σε χώρους εργασίας. Κατά τα άλλα, όπως λένε “when in doubt, wear red!"